« «


plezier

Het plezier van verzinnen en ontdekken, plezier van maken en kijken. Voor mezelf en de toeschouwer. Me suf piekeren, mezelf verrassen, en anderen ook. Een spel waarbij ik al doende de regels verzin en/of overboord zet. Het is geen lichtzinnig spel, het vraagt aandacht en concentratie.

verzamelen + tekenen + knippen + plakken

Verzamelen wat er is, met 'knippen & plakken' kun je je de dingen eigen maken. Met stapelen patronen maken of met stippen, met streepjes - alleen met rangschikken kom je al een heel eind. Met de (her)ontdekking van de vilstift ouderwets en vrij natekenen, uit tijdschriften, boeken, werk van andere kunstenaars. (en op dun papier komen zulke mooie vlekken op de achterkant.) Een collage kan kronkels combineren met rechtlijnigheid, betekenis afwisselen met vorm, tekeningen tonen tegelijk anekdotes en denkbeelden. Een compositie die bijna per ongeluk en haast ondanks alle esthetische kennis en ervaring ontstaat. En: KNIPPEN ZONDER PLAKKEN

digitaal

Ook met software, scanner en digitale camera valt er veel te verzamelen. Knippen en plakken met schaar en lijm of op het beeldscherm. Oude en nieuwe media gaan goed samen, ik gebruik ze om en om.


nb - deze tekst is nog in de maak en zeer onvolledig