Gabi Rets en Ernie Bossmann op De Houtwerf

Gabi Rets & Ernie Bossmann op De Houtwerf

van 5 maart t/m 31 maart 2018

werktitel : werkplaats

Maandag 5 maart start de werkperiode van kunstenaars Gabi Rets en Ernie Bossmann. Vier weken lang is de ruimte op De Houtwerf hun werkplaats. Vier verplaatsbare wanden vormen de ondergrond voor experimentele samenwerking. Ze combineren knipsels met krantenkoppen, maskers en silhouetten. De menselijke figuur is meestal hoofdmotief.
Alles van papier. Oud papier vooral.

Naast de werkplaats is er het magazijn. Een verzameling bronnenmateriaal; veelbelovende fragmenten; koopwaar; persoonlijke verhalen en oud nieuws van beide kunstenaars. Met deze elementen maken ze ter plekke nieuwe patronen en beeldverhalen. Speels en scherp.


Bezoekers die in en uit kunnen lopen, krijgen een kijkje in de keuken. Een keuken zonder snelkookpan: het is slow-cooking. Met tijd voor gesprek tussendoor, ongedwongen bezoek aan het magazijn, uitwisseling over kunst en andere zaken. Aandacht voor wat zich voordoet. Alles kan. Mislukken mag ook.

Geen vluchtige event en snel de duim omhoog, maar vier weken werken. Geconcentreerd, de tijd nemen, uitproberen en tonen, onderzoeken en elkaar aansporen, uitdagen. Gastvrij.
Een werkplaats of toch een speelplein ?

Gabi en Ernie zijn de hele de maand maart aan 't werk op De Houtwerf.
Op woensdag, donderdag en vrijdag tussen 13.00u en 17.00u kunt u binnenlopen !
De Houtwerf, Hatertseweg 23 6533 AB nijmegen